Timrå iTimrå 4 2020

Timråfolk i farten

Text & foto Anders Eliasson

Vart är alla människor på väg, och var har de varit?
Vi blev lite nyfikna och tog oss därför friheten en vanlig dag på stan innan julstressens tid har kommit igång, och ställde den enkla frågan till några vi möter på Köpmangatan i Timrå Centrum: Vad gör du och vad önskar du dig till jul?

Pernilla Sjöström satt i busskuren och väntade på bussen till Vivstavarv. Hon hade varit och tränat på Star Gym och svarade:
”Hälsan, och att vi alla slipper Coronan. Det är väl det enda som står högst upp på önskelistan just nu tycker jag.”

Kerstin Högberg är ute och går med sina stavar. Hon är ute på sin dagliga promenad i det fina vädret. ”Att Coronan försvinner och att man finner bot för den. Det här eländet har ställt till det för så många människor!”

Tony Andersson berättar att han har köpt några julöl till V75 som stundar under eftermiddagen och svarar snabbt på frågan gällande den kommande högtiden.
”Att Coronan ska försvinna så livet blir som vanligt igen och man kan åka till några varmare breddgrader!”

Elin Rautakorti kommer med sin barnvagn. Vart är du på väg? ”Ingenstans egentligen. Jag är föräldraledig och är bara ute på en promenad med dottern Millie som är ett år. Jag önskar att få fira julen med familjen och att inga sjukdomar kommer i vägen.”

Jan Backlin hade denna dag tagit sig en cykeltur med en väldigt läcker hoj. ”Jag tyckte det var så fint väder, så jag tog mig en cykeltur till Söråker. Jag önskar att alla får vara friska. Inte bara till jul, utan även i fortsättningen.”

Utanför Vivsta Blomsterhandel träffar vi på Annika Häggquist som plockar in några amaryllisar i butiken som strax ska stänga för dagen. Hon jobbar här, men bor i Sörberge. ”Mycket snö och en härlig helg med familjen tycker jag låter bra!

Artikeln publicerades i iTimrå 4 2020 på sidan 12