Sport & fritid iTimrå 3 2021

Söråker rivstartar

Text & foto Anders Eliasson

Fler bilder:

Fort går det när kulturhösten i Söråker drar igång. För det är det klassiska lådbilsrallyt som inleder för 15:e gången sedan start. Fartfyllt festligt och fullt med folk kan man sammanfatta dagen vid Folkets Hus.

I lådbilstävlingen kunde alla vinna, det var nämligen inte den som körde fortast som vann, utan det ekipage som körde närmast sin förstatid i åk nummer två som vann. Rättvist! Vann gjorde Jerry och Kim Manfredsson som i sitt specialturbobadkar med extra grym look körde sex hundradelar nära sin förstatid och därigenom kammade hem förstapriset på
1 000 kronor. (Och det hela tog inte mer än 13 sekunder, och kanske liiiite väl fort, så brorsan Kim avstod att vara passagerare under andraloppet.) Och nästa år är det obligatoriskt med bromsar på samtliga fordon!
Clownen Daff Daff med Miranda körde med en barn- och familjeföreställning som lockade många skratt, en konsert med Syndromet hölls, och då det mörknade på lördagskvällen tändes utebion igång på en gigantisk bioduk och lite senare på kvällen blev det premiär för drive in-bio.
Under hösten kommer operaföreställningarna att dra igång, och en countryafton blir det dessutom. j

Artikeln publicerades i iTimrå 3 2021 på sidan 10