Timrå iTimrå 1 2022

Dags för ny brandstation

Text & foto Anders Eliasson

Fler bilder:

Timrås gamla brandstation byggdes i början på 50-talet har tjänat oss väl under alla dessa år. Stationen har byggts om och till under åren, och anpassats efter nya behov som uppstått. Men, nu är det dags att ta ett rejält tag, och skapa en ny brandstation.
Längs Terminalvägen kommer den att ligga, ungefär mitt emot NCC-hallen.

I den nya stationen kommer förutom räddningstjänsten även finnas lektionslokaler för det nya blåljusgymnasiet som startar under hösten i år. Det blir en förberedande plattform för den som senare vill söka sig vidare inom yrken som polis, ambulanssjukvårdare eller brandman.
Nu kommer inte den nya stationen bli klar förrän under hösten 2023, men den som väntar på något gott… Några som gör det, är Grupp 2 vid Timrås Räddningstjänst som låter hälsa att de, och alla deras kollegor ser fram emot den nya stationen.
– Det bästa med den gamla stationen är att den är väldigt trivsam, och man känner ju till varenda skrymsle och vrå i den, men det kommer förstås att bli väldigt roligt att flytta in i den nya säger styrkeledaren Andreas Wedin som tjänstgjort i den gamla stationen sedan 1991.

Artikeln publicerades i iTimrå 1 2022 på sidan 19