Timrå iTimrå 3 2020

BAKLUCKELOPPIS, Y:ET, MIDLANDA 29/8

Platsen vid det nyrenoverade Y:et växer i popularitet. Tre lördagar i rad arrangerades bakluckeloppis och magasinet I Timrå var på plats för att kolla läget (och fynda, bland annat en vacker parfymflaska från 1930-talet för 10 kronor!)
Arrangör för bakluckeloppisen var EQ Arena som i samarbete med arbetsförmedlingen hjälper folk att arbetsträna.
– Det här är en bra plats att vara på med en bakluckeloppis. Man kan köpa fika i Y:et, det är lätt att parkera, och det åke r många bilister på E4:an och blir nyfikna när de ser att det händer något vid Y:et, säger Helen Andersson, som var en av arbetsledarna.
20 utställare är det maximerat till på grund av rådande omständigheter, och hela arbetsgruppen på åtta personer från EQ Arena tyckte att det blev en sådan succé att man kommer att planera ytterligare tre tillfällen till våren.

Anton Hermansson från Timrå med hunden Simba hade en hel del volvoprylar till salu. Vad sägs om ett topplock till en gammal Amazon?
Frida Hägglund hade en garageloppis hemma i Sörberge tidigare i sommar och en del grejer fanns kvar, så nu blev det bakluckeloppispremiär för henne. ”Det här var roligt!”, sa hon.
Solbritt och Göte Svensson från Timrå hade tagit tillfället i akt och göra sig av med lite saker. Birgit Alsén från Njurunda var spekulant på några fruktpåsar i tyg.
Allt från DVD-skivor till barnkläder och leksaker fanns på Linda Algotsson från Skönviks bord.
Tobias Johansson, Helen Andersson och Fredrik från EQ Arena var några av de som tog emot besökarna till bakluckeloppisen. Totalt räknades under denna lördag in 462 köpsugna.
Artikeln publicerades i iTimrå 3 2020 på sidan 13