Sport & fritid iTimrå 3 2020

Träningslusten finns fortfarande kvar hos Thomas Snabb

Text & foto Anders Eliasson

Han är oftast ute tidigt på morgonen, bärande på kajak, eller långfärdsskridskor. Allt efter säsong och humör. Om inte Söråkerskillen Thomas Snabb bär något på morgonkvisten, ska han förmodligen ut på en löptur. Om han nu inte hoppar upp på sin mountainbike för att cykla upp på något berg förstås.

Han åker även skidor vintertid – gärna offpist – och trä­nar in­för ultramaraton (som är längre och tuffare än ett vanligt maratonlopp.)
Men du gör även något mer, har vi sett.
– Du tänker på mitt Instagram? Ja, jag fotograferar mycket av mina träningsäventyr och upplevelser för att det är roligt, och har även på sistone börjat filma en del. Att fotografera har alltid varit en hobby, så kameran får alltid hänga med mig ut i naturen.
Kan du kombinera din träning med ditt arbete?
– Jag jobbar som resande säljare i förpackningsindustrin mot dagligvaruhandeln, och har ett stort arbetsfält. Löparskorna tar inte stor plats i bilen.
Han kliver gärna upp klockan 5 på morgonen för att hinna med sitt dagliga träningspass och säger att han inte vill hamna i något ekorrhjul. Därför varierar han ständigt mellan sina fysiska intressen beroende på årstid. Ett av hans favoritställen att paddla kajak på är i deltaområdet.
– Det blir alltid en härlig tur längs strandkanten och det finns många fina kanaler att paddla i området. I kanalerna är det ju rätt grunt, så där kommer det att frysa på snabbt nu när vi går mot vinter. Då byter jag ut kajaken mot skridskorna. Jag noterade det en gång förra året och sa på jobbet att jag kommer lite senare idag. Jag var bara tvungen att ta en långfärdsskridskotur längs del­­tats kanaler. Fantastiskt vackert!
Varför tränar du så mycket och ofta?
– Längdskidåkningen har varit en passion genom livet, och träningslusten finns kvar. Träningen innebär att jag kan fortsätta med det som är härligt, nämligen att vara aktiv.
Funkar det så följer även den strävhåriga Aiika av rasen vorsteh med på aktiviteterna. Thomas har sambo och två barn och blir det blir utförsåkning på skidor hänger gärna resten av familjen med.
Thomas Snabb har en hel del tatueringar på kroppen varav de flesta är relaterade till träning av olika slag. På en av dem står hans livsmotto: ”Life is simple. I want to be a good father, drink good coffee, and go skiing.”

Thomas Snabb

ÅLDER 35 år
FAMILJ Sambon Johanna Forssén 40 år, sonen Teo 10 år, Dottern Yaiya 8 år. Och en strävhårig vorsteh med namnet ”Aiika” som vi glömde ta åldersuppgift på!
BOR Söråker
SE MER Se Thomas Snabbs bilder på instagramkontot
@tsnabb

Artikeln publicerades i iTimrå 3 2020 på sidan 38