Sport & fritid iTimrå 2 2022

OSKAR NORRGRANNS

TIMRÅ- FAVORITER

Åstöns naturreservat
Här finns stora möjligheter till härliga vandringar i en storslagen kustmiljö med en mängd olika besökts platser. Det går att göra korta lättare turer och längre svårare turer. Vandra gärna ut mot Åstholmen och upptäck allt från fantastiska klipphällar till små sandstränder.

Mjällådalen
Mellan Jällviksbodarna och Västanå finns många möjligheter till vandringar. Upptäck den fantastiska geologin i området, allt från nipor, åsryggar och korvsjöar. En isälv formade mycket av geologin när inlandsisen drog sig tillbaks från området. Även skogen är bitvis riktigt storslagen och det finns många fina rastplatser. Dessutom finns finns möjligheter att köpa fiskekort och att fiska i Mjällån.

Indalsälvens delta
Förutom sol och bad finns nu fina möjligheter till fina vandringar i naturreservatet. En ny rundslinga har anlagts. Området är ett deltaområde som till vissa delar omdanades när vildhussen kanal förbi Ragundasjön rämnade och det skapades en enorm flodvåg 1796.

Åvikebruk
Härlig kust med fina badmöjligheter. Inga iordninggjorda leder finns. Fint område och mycket att upptäcka för den som vill hitta nya ställen själv med hjälp av karta.

Fågelsångens naturreservat
Fint område med mycket lövskog och betesmarke. Här är speciellt fint att besöka på våren och försommaren när många spännande växter blommar.

Artikeln publicerades i iTimrå 2 2022 på sidan 11