Sport & fritid iTimrå 2 2022

Tack för allt!

Text Olof Wigren

F d elitdomaren i ishockey och kanslichefen för Korpen i Sundsvall, Jörgen Grundström, är död. En stor idrottsprofil är borta.
Jörgen bodde vid sin bortgång i Bergeforsen men föddes i Junsele i västra Ångermanland och bodde en längre period i Kramfors kommun innan han flyttade till Medelpad.
Han var en färgklick både privat och som hockeydomare. Alltid med glimten i ögat, slängd i käften men en duktig rättskipare. Om än mer intresserad av att döma rätt än att lägga ned alltför mycket tid på konditionsträning.
Jörgen – som gjorde sju säsonger som elitseriedomare och fick Guldpipan som Sveriges bäste hockeydomare 1993/94 – var rak, orädd, stod gärna i centrum, tog debatterna och blev en profil lika stor som de flesta av spelarna och tränarna i Elitserien.
Han var enormt respekterad, och omdiskuterad, för sin konsekventa hållning att följa regler och direktiv, oavsett vilka lag som möttes eller när på säsongen de spelades.
Det blev ett VM– och ett JVM–slutspel för Jörgen och även en säsong i den japanska (!) ligan. Han dömde även innebandy och fotboll på distriktsnivå och var som ung back i Kramfors–Alliansen Hockey i division II och med i Ångermanlands TV–pucklag 1978.
Jörgen hade som person ett starkt rättvisepatos och markerade alltid skarpt mot framför allt rasism. Men han hade också en skön humor, även i motgång. Han var dessutom en livsnjutare och älskade att grilla, året runt.
Jörgen Grundström blev 61 år gammal.

Mer om Jörgen

Läs Magasinet iTimrås reportage i nr 3/2012.
Använd QR-koden.

Artikeln publicerades i iTimrå 2 2022 på sidan 15