Sport & fritid iTimrå 2 2020

Sommarens bästa flopp

 Det är mycket som är stängt i sommar, men den underbara Fagerstranden är öppen. Dygnet runt! Populärast i sommar är discgolfbanan. Den har funnits sju år, men nu i sommar tycks den få ett rejält uppsving då det är en utmärkt utomhusaktivitet.
– Vi är båda nybörjare och det var faktiskt lite svårt att hitta nybörjarkit med discar, säger Cecilia Edlund som tillsammans med Henrik Bouvin har kommit fram till hål nio på banan.
– Vi är halvvägs nu, och solen skiner, det är vindstilla och varmt, så det är en härlig dag konstaterar bägge samstämmigt.
Hur spelar man då? Ja, det är inte så krångliga regler, det gäller att träffa kedjorna på korgarna som står på olika längd från utslagsplatsen. Nu kan det förstås vara så att det står träd i vägen och det är inte raka spåret mellan utslag och korg. Det gäller då att vara en skicklig kastare och få discen att flyga i en perfekt sväng för att runda hinder och i bästa fall göra en ”BIO” (Basket in One.)
För att klara de 18 korgarna och vinna gäller det att ha så få kast som möjligt. Det brukar ta 1–1,5 timme att gå runt, och är det en härlig dag så är alla vinnare!

Tobias Nylander och Valdemar Ekbom.


Lite längre bort står två killar och tar en runda. Tobias Nylander och Valdemar Ekbom från Tallnäs tycker att det är en perfekt aktivitet och det spelar ingen roll om man är duktig eller ej, man har kul ändå!
Man klarar sig bra med ett set på fyra discar, två drivers och två puttar, men om man nördar in på detta (vilket verkar lätt) kan man ha hur många specialdiscar som helst. På många ställen har nybörjarkiten varit slutsålda på många ställen vilket säger något om den stigande populariteten och en ökande trend.

Artikeln publicerades i iTimrå 2 2020 på sidan 12