Sport & fritid iTimrå 1 2020

Sent snöfall räddade skidtävling

Det är inte alltid så lätt att hålla sig stående på skidorna när man knappt fått tillfälle till övning denna snöfattiga vinter. Men med support och stöd från vuxna går det att komma i mål i alla fall! Pappa Sebastian till ettårige Ronin från Bergeforsen till fick ta sig runt utan skidor. Men snövana ska man få på ett eller annat sätt! Cissi Andersson från Maland hjälper upp sonen Lucas Wickström som hade lite bakhalt och därigenom hindrade Astrid Wedin med startnummer 5 något i farten. Nu gjorde inte det något, för Astrid tog ytterligare tre varv runt banan! Unge Alexis 3,5 år från nöjde sig med ett varv ivrigt påhejad av mamma Linnéa Celinder. Bägge från Bergeforsen.

Äntligen kom snön åtminstone för att stanna någon vecka. Och tur var väl det, så barnen fick åka lite skidor under sportlovet. Timrå SOK arrangerade barnskidtävling på Timrå Friluftscentrum uppe på Skönviksberget.
Tävlingen riktade sig till barn i åldrarna 3–7 år och det stod deltagarna fritt att köra de varv de önskade. Ett tiotal barn passade på att med föräldrarnas ivriga påhejande ta sig runt i spåret.

En härlig kanelbulle från Café Gynnars satt fint för femårige Astrid Sjödin från Söråker.
Astrid Wedin fem år i full fart framåt.
Prisutdelning och fotografering. Ordförande i SOK Gunnar Forssén hade fullt upp med att dela ut diplom till alla deltagande barn. Nils Arvola från Bergsåker hamnade i fokus efter sin insats i skidspåret, Trots sin ringa ålder på två år (fyller tre i maj) klarade han av 2 tävlingsvarv plus ett uppvärmningsvarv dessutom! Vasaloppssegrare i framtiden? Farmor och farfar förevigade Nils som var en av de allra yngsta skidåkarna denna dag. Alla barn fick medaljer, reflexer kexchoklad och ett diplom för tapperhet i skidspåren.
Artikeln publicerades i iTimrå 1 2020 på sidan 10