Sport & fritid iTimrå 4 2022

Alleman ut i höst och vinter

Med Lappstegestugan i sikte

Foto Dag Jonzon

Fler bilder:

Friluftsfrämjandet i Timrå

HÄSSJÖ LOKALAVDELNING

HÖST
Föreningen anordnar på hösten Alleman Ut längs elljusspåret i Söråker och Magasinet I Timrå var med på avslutningen under vandringen till våffelstugan på Lappstegeberget.

VINTER/VÅRVINTER
Sköter Lappstegestugan och de fina milslånga skidspåren i området runt de högt belägna sjöarna och myrarna. Fantastiska upplevelser särskilt när ljuset är tillbaka under vårvintern.

TIMRÅ LOKALAVDELNING

VÅR/HÖST
Föreningen satsar på barnverksamhet med Skogsknytte, Skogsmulle, Familjemulle under vår och höst. Ordnar även äventyrsvandringar och kajakpaddling.

Skogsknytte: Tillsammans med ledare och andra medföljande vuxna får barnen uppleva naturen på nära håll, i sin egen takt, med hela kroppen och alla sinnen. För barnen innebär det att få uppleva naturen, röra sig fritt och ha roligt.

Skogsmulle: Barnen får lära känna naturen, leka och ha roligt tillsammans med andra barn och sina ledare. Barnen får lära sig visa hänsyn till naturen och allemans-rätten och lära sig om växter och djur. De får känna på samarbete och gemenskap, packa och sköta sin egen ryggsäck, träffa Skogsmulle och trivas i naturen i alla väder.

VINTER
Timrå lokalavdelning har också haft alpin skidskola i Skönviksbacken om snön och förhållandena medger.

Artikeln publicerades i iTimrå 4 2022 på sidan 30