Sport & fritid iTimrå 3 2020

Lenas gäng fixade egen tjejmil

Text & foto Anders Eliasson

Fagerviksjäntan Lena Wadell konstaterade att den årliga tradi­tionen ”Tjejmilen” blev inställd i år. Trist tyckte hon, att coronan skulle snuva tjejgänget på sin ge­mensamma resa denna sommar. Men då får det bli en variant på den då, tänkte Lena!
– Visst! Vi är ett litet härligt gäng som de senaste åren gjort ”Tjejmilen” till en tradition, men jag arrangerade en egen tävling här hemma istället, bjöd in tjejerna och vi startade i Fagervik och promenerade i trevlig takt våra tio kilometer.
Det finns många fina promenadstigar i kommunen. Vart gick ni?
– Vi styrde stegen ner till golf­banan, fortsatte mot Y:et och sedan ut mot Smacken, sedan tillbaka.
Det låter som en fin promenad, men själva grejen med namn och nummerlappar, ni känner ju varandra sedan gammalt?
– Som arrangör måste man ju lägga upp det hela på en nivå som känns bra, så jag överraskade tjejerna med nummerlapparna, och sedan stod min man Iwan på tre olika ställen efter vägen och servade med vätskekontroller. Välkylt bubbel!
Det låter som en speciell ”tjejmil”?
– Haha, javisst! Och vid målgången hemma i Fagervik stod barnen och hängde på alla deltagare en specialgjord medalj som bevis på att vi tagit oss runt.
Vilken överraskning! Men det var en engångshändelse förstås, förhoppningsvis kommer väl ”Tjejmilen” tillbaka nästa år?
– Det får vi hoppas, men det ena utesluter ju inte det andra, och nu finns ju ett trevligt alternativ för vårt gäng här på hemmaplan!

Artikeln publicerades i iTimrå 3 2020 på sidan 23