Sport & fritid iTimrå 4 2022

Julia – ridläraren med eget klädmärke

Text Dag Jonzon Foto Frida Sjögren

Fler bilder:

Det är en engagerad ridlärare vi möter i stallet på Timrå Ridstadion. Egentligen har Julia Abrahamsson aldrig lämnat stallet eller Timrå.
Förutom turerna till Sveriges hästcentrum Strömsholm där hon genomgått ridlärarutbildning för nivå ett och nu pluggar vidare mot nivå 2 med examen 2023.

Att lämna stallet för mammaledighet varade inte heller särskilt länge. Julia konstaterade att det inte var hennes grej. I stället har nu tvåårige Ture fått följa med till stallet och han vill redan upp i sadeln. Precis som mamma formas han av ett liv med hästar. Två finns hemma på gården i Lögdö och så finns ridskolans alla hästar att titta på.

Med den energi 27-åriga Julia Abrahamsson utstrålar är det inte heller så konstigt att hon under ”mammaledigheten” passar på att starta ett eget varumärke och företag. Med föräldrar som tidigare drev modebutiken Riva i Sundsvall var det inte bara hästar i sinnet. Även mode och affärer var en del av uppväxten.
Men henne eget företag har under det senaste året tagit en ovanlig väg från Lögdö och letat sig ända till Kina berättar hon samtidigt som hon håller koll på ponnyn Bob och ridskolans yngsta grupp under fotograferingen för Magasinet I Timrå.

Julia passar också på att fråga fotografen vilken blixt som är bäst. Hon har just köpt ett ljuskit med paraply och undrar om det kommer att funka. Hon ska snart släppa det egna varumärket ASTA RIDING WEAR och fotografera sin första kollektion ridkläder för webben.
Julia berättar att hon googlat fram den kinesiska textilfabrik som hjälpt henne att förverkliga sin dröm. Hon har ritat och förmedlat sin vision och på andra sidan jordklotet har den tagits emot och utvecklats av skickliga mönsterexperter och produktionsledare.

– Jag får börja i liten skala, säger Julia och berättar om ett par egendesignade ridbyxor och en ridtröja. Bägge ska finnas i svart och marinblått.
Första kollektionen har levererats från den kinesiska fabriken till hemmet i Lögdö. På sikt hoppas Julia kunna ha en liten butik i Lögdö med eget dressing room, så att kunder kan komma och prova och hämta sina ridkläder där.

Artikeln publicerades i iTimrå 4 2022 på sidan 10