Kultur & nöje iTimrå 1 2020

Cosplay och E-sport på Timråcon

Det är kanske lite väl långt till skolavslutningen för grundskoleeleverna just nu, vintern har knappt tagit slut och våren känns ännu lite avlägsen. Men vi har hört att det planeras något speciellt just den 12:e juni för hela kommunens elever. Timråcon är namnet på satsningen som kommer att fylla NHK Arena denna dag.
Vi slog en signal till André Sevä Nordvold som är projektledare för Timråcon.
– Vi håller på att planera för fullt. Det blir E-sport som en del av eventet och en kulturscen med uppträdanden byggs upp och vi ska se om vi kan använda Sveriges största mediekub jumbotronen för att visa film på kvällen. Vi har en arbetsgrupp som sitter och planerar just nu, så det är mycket som är oklart. Men en sak vet vi i alla fall, och det är att det ska vara gratis för alla grundskoleelever.
Det blir en dag?
– Vår förhoppning är att detta ska bli ett årligt återkommande event. Denna gång kör vi en dag, men vi tänker oss att det är något som ska växa och bli ett tredagarsevent med mycket cosplay och E-sport. Vi ser att det finns ett stort engagemang bland ungdomar och det vill vi ta tillvara på säger Andre Sevä Nordvold från Timrå Folkets Hus som initierat till Timråcon.

Artikeln publicerades i iTimrå 1 2020 på sidan 11