Reportage iTimrå 4 2021

En kväll på ridskolan

Text & foto Anders Eliasson

Fler bilder:

Hästarna är ute på dagarna. I olika hägn runt ridskolan står de och njuter av stillheten. På eftermiddagen börjar deras arbetspass, och vid fyratiden börjar de första lektionerna.

– Vi har 29 ridskolehästar och ungefär 300 ridande elever och vi är fyra ridskolelärare varav två på heltid, jag är en av dem berättar Sara Näslund.
Eleverna på ridskolan är mest barn och ungdomar med start från sexårsåldern, men uppåt finns inga gränser. Här kan det även vara elever uppemot 70-årsåldern, allt under mottot att man aldrig blir för gammal för att börja med ridsport.
– Det är i snitt sju lektioner en vanlig dag och vi har nio elever i varje grupp. Vi har även skolelever i årskurs 7–9 som valt ridning som elevens val, och vi har även ett samarbete med Realgymnasiet.
Det är alltid aktiviteter här verkar det som, nåt kul på gång inför julen?
– Ja, verkligen. Nu den 5:e december kommer vi att arrangera en klassisk julmarknad med försäljning och då blir det förstås ponnyridning och annat. Vi håller just nu på att förbereda oss för årets Luciashow den 12:e december som kommer att bli fullsatt. Det är mäktigt att se en ridande lucia!

Artikeln publicerades i iTimrå 4 2021 på sidan 32