Näringsliv iTimrå 3 2020

Thi blev kär i Timrå – öppnade eget

Foto Anders Eliasson

Sunshine Nails heter det nystartade företaget där Thi Cam Huong Nguyen tar emot sina kunder för att ge dem både vackra naglar och välmående fötter. I lokalerna i simhallshuset drar en enorm stol blickarna till sig.
– Det är en massagestol med varmt bubbelbad med för fötterna berättar Thi. Medan jag ger fotvård med saltskrubb, rensar tånaglar och filar bort förhårdnader sitter kunden i massagestolen och mår gott. Jag avslutar med fotkräm. 45 minuter tar det, och många kunder brukar säga att de vill sitta kvar hela dagen!
Det är fötterna som är huvudsaken, men även naglarna kan bli omskötta i salongen.
– Jag gör nagelförlängningar och gör naglarna extra starka, det är bra för både nagelbitare och gitarrspelare, men även för dem som vill ha vackert målade naglar förstås.
Thi kommer från från Vietnam, men har bott i Stockholm de senaste 10 åren där hon arbetat på olika salonger. Hon hälsade på en kompis i Bergeforsen och blev förtjust Timrå.
– Det är fint här, och väldigt ren luft. När jag kom hit såg jag att Timrå saknade en central manikyr- och pedikyrstudio – men nu finns det!

Artikeln publicerades i iTimrå 3 2020 på sidan 9