Näringsliv iTimrå 3 2020

Hallå där Gulay Sanli…

… som nyligen startat egna företaget Sanli Konsult och Redovisning.
Du valde att starta en bokföringsbyrå i början av sommaren under coronans år. Det var ett tufft beslut.
– Haha, ja, man kan tycka så, men lokalen på Köpmangatan var ledig, och hade ett perfekt läge mitt i stan. Jag tyckte att det var lika bra att slå till, och det var nog bra. Jag fick min första kund redan innan jag flyttat in i lokalen, och nu har jag redan några fasta kunder.
Så vad gör du?
– Jag sköter löpande bokföring för små och stora företag, och då gör det centrala läget att kunderna lätt kan titta in med sina papper. Jag har länge arbetat med ekonomifrågor och redovisningstjänster i tidigare företag, så steget till att starta eget var inte stort. Jag har tidigare drivit restaurang med maken, och där skött om all bokföring, så lite inriktad är jag på alla de ekonomifrågorna i den branschen, men det är all typ av löpande bokföring jag utför.
Det står även konsult på fönstret?
– Jag kom till Sverige 2003 från Antalaya i Turkiet och har sedan 2007 bott i Timrå. Jag vet som invandrad att det kan vara svårt med det svenska samhällets alla regelsystem vid start av företag när det gäller kontakt med myndigheter och liknande, och där kan jag vara till stor hjälp för alla som vill starta företag. Jag har även mycket erfarenhet av att hjälpa föräldrar som har barn med diagnoser att ansöka om ekonomiskt stöd ur fonder och stiftelser.
Men då får vi skriva varmt välkommen till Timrås nystartade bokföringsfirma då!
– Tackar!

Artikeln publicerades i iTimrå 3 2020 på sidan 9