Mat & dryck iTimrå 1 2021

Lodelis Restaurang och Deli – en kvarterskrog med guldkant

 En nyöppnad restaurang i Timrå! Lite otippat i dessa tider kan man tänka, men nejdå, det här är helt rätt säger Maria Lolind som smygstartade Restaurang Lodelis på Banergatan strax innan jul. Hon har varit kock sedan 16-årsåldern och har fortsatt av bara farten och ser ljust på framtiden trots rådande omständigheter.
– Jag låter inte pandemin hindra mig från att etablera mig här i Timrå säger hon, det finns en stor efterfrågan av lunch, catering & en mysig kvarterskrog.
Hon driver även en butik med lunch & catering med samma namn i Sundsvall.
Vad står på menyn i Timrå?
– En kvarterskrog med svensk husmanskost med take-away luncher just nu, men hoppas kunna smyga igång med kvällsöppet till en början till helgerna. Förhoppningsvis kan man även få öl och vin lite närmare våren.
En service som redan är igång och populär är ”Helgkassen”. En take-away deluxe av hög kvalité. Man beställer en 2- eller 3-rättersmidddag dagen innan. Maria lagar maten som levereras med enkla instruktioner hur man värmer den, och sedan är det bara att tända upp stearinljusen hemma hos sig själv och ha sin egna restaurangmåltid i finrummet medan vi väntar på trubadur-och temakvällar på den nystartade kvarterskrogen.

Artikeln publicerades i iTimrå 1 2021 på sidan 9