Mat & dryck iTimrå 4 2019

Julhandla hemmagjort

Julen närmar sig och med den mer mat än som kanske alltid är bra. Men vill man ha bra mat kan det också vara bra att veta var den kommer ifrån. Timrå såklart!

Vänna Gårdskött

  • Har julöppet varje dag 13:e till 22:a december 12.00 -17.30
  • Delikatesser tillagade på glada, ekologiska, klimatsmarta, härproducerade och hemslaktade utegrisar i Timrå!
  • Handgjorda korvar, nyrökt bacon, leverpastej, fläskfilé, pölsa, kotletter, lägg, salami, chorizo, rökt skinka, och den enda julskinkan i hela Norrland som är född på gården och transporterad 0 km!

Lövberg Gårdsproduktion

  • Har öppet alla tisdagar i december fram till den 17:e och även måndagen den 23:e och tiderna är 15.00 – 19.00
  • Och vad kan man hitta här? Vad sägs om hemkärnat smör och ostar i alla dess former. Alldeles utmärkt lämpligt att ställa på julbordet är Saffransost och Kryddost och en hel del andra läckerheter. Allt tillverkat på traditionellt sätt och med ekologisk mjölk från grannen Rogsta Gård.

På Skäggsta Gård

  • Öppet på torsdagar 16.00 – 19.00 och det gäller året runt!
  • I Tynderö finns Anguskor vars ekologiskt certifierade kött är extra gott då det insprängda fettet skapar saftiga stekar och en utsökt nötfärs som du själv gör julens godaste köttbullar med. Lite närmare jul kommer det även att finnas lammkött i frysarna. Här kan du även köpa en färdigstyckad köttlåda på 20 kilo som räcker ända fram till påska!

Tynderö Kryddbod

  • Det kan vara lite svårt att hitta dit, men skriver man in Berge 767 på Google Maps så kommer man alltid rätt! Öppet varje torsdag 16.00 – 19.00 fam till och med den 19:e december.
  • Julen är kryddor! De hemgjorda är bäst och bland dem ligger Tynderögårdskryddan i topp! Åtminstone om man får tro de som provat den i allehanda olika kötträtter där den gör sig allra bäst. Den kryddan och andra finner man i Tynderö Kryddbod. Missa inte Åstösaltet, en lokal örtsaltsvariant med lite vitlök i, helt perfekt till strömming!
Artikeln publicerades i iTimrå 4 2019 på sidan 16