Mat & dryck iTimrå 1 2021

Hallå där Mehmet Dolmaz på Sibylla

Hur är läget för dig som gatuköksinnehavare så här ett år efter pandemin?
— Det har varit ett oturligt år för hela världen, men på det personliga planet måste jag säga att min rörelse har klarat sig ganska bra trots allt. Det är ju faktiskt så att vi är specialister på hämtmat, vilket kunderna vet om.
Du har ju den vanliga menyn man kan förvänta sig på en Sibyllarestaurang, men säg, vad är det Timråborna helst äter från den?
— Dels är det Supercheese Bacon Meal som alltid står högt i kurs hos mina kunder. Men vi har även tre egna specialare som vi utvecklat fram själva, det är en ”Vifsta Special” med stark hemgjord dressing, den är väldigt populär. Sedan burgaren ”Mexico” som serveras med en stark BBQ-sås som gillas av många, men populärast är nog ”Timrå IK Specialen” som serveras med ägg och bacon.
Du är från Turkiet, gillar du hockey?
— Jag har bott i Timrå sedan 12 år tillbaka och har under den tiden sett närmare 50 hemmamatcher, så visst gillar jag hockey. Nu har det ju varit ett tråkigt år på den fronten med publikfria matcher, men kul ändå att det finns en möjlighet att de går upp i SHL efter den här säsongen.
Mehmet Dolmaz har haft Sibylla sedan 2019 och ser framtiden an med glädje. Hans fru Seher som även arbetar i företaget, har ledigt nu då paret väntar tillökning i maj.
— Då ska vår son få en lillasyster, och förhoppningsvis kommer pandemin att försvinna och att allt blir som vanligt igen.
Japp, det hoppas vi alla, och då blir det även öppet för publik på matcherna igen. Under tiden får vi ta oss en kryddig ”Timrå Special” – burgaren som trots att inte såsen är röd och vit, smakar fantastiskt gott!

Artikeln publicerades i iTimrå 1 2021 på sidan 11