Kultur & nöje iTimrå 4 2019

”Julpärlor” laddar för helkväll

För sextonde året hängs de upp igen alla dessa vackra julpärlor som är också är namnet på den traditionella gnistrande julshowen i Söråkers Folkets Hus. Med eller utan Gottfrid ”Gotte” Krantz, det är frågan.

I årets upplaga av Julpärlor möter vi sångarna Anna Parment, Emelie Alexandersson, Emelie Lidehäll Öberg, Linnea Berg och Magnus Karlsson. Men Gottfrid Krantz då? Han som numera blivit IDOL GOTTE med hela svenska folket? Han var med förra året, och året dessförinnan och för tre år sen …
Gottfrid Krantz arbetar till vardags på Folkan i Söråker och har gjort så de senaste två åren. Men den senaste tiden tillbaka har hans kollegor bara sett honom i tv-rutan. En av dem är veteran på julpärlescenen Anna Parment.
– Han är ju som bekant lite upptagen med annat just nu, och det är klart att vi saknar honom både på scenen och i huset. Själv har jag varje fredag haft fredagsmys hemma i soffan med mannen och de fyra barnen. Tacos och Idol-röstning på Gotte har det blivit ett gäng fredagar, vi håller tummarna för honom.
Årets upplaga av Julpärlor då, förra året fick publiken möta en stressad jultomte som behövde professionell hjälp. Har han vilat upp sig nu och återkommer?
– Det har han absolut, och det gör han väl kanske, säger Anna lite hemlighetsfullt och berättar att årets tema blir ett klassiskt julspel. Men som vanligt med julpärlorna, så kan man aldrig vara säker på vad som menas med just det! Det blir hursomhelst en två timmar lång föreställning med våra käraste julsånger?
– Ja, men glöm inte julbordet och dessertbordet. Först börjar det traditionsenligt med glöggmingel, sedan ska det ätas och njutas av julmaten i lugn och sen drar vi igång själva showen. En helkväll med andra ord, säger Anna.
Så är det. I denna stund då dessa rader skrivs, är det bara några timmar kvar till fredagkvällens IDOL ska starta, och i kväll avgörs vilka tre idoler det blir som går vidare. Kommer Gotte att tillhöra dem? Vi måste skicka de här raderna till tryckeriet så att du får den i brevlådan. Är han kvar, eller åkte han ur? Liiite frustrerande är det!

Artikeln publicerades i iTimrå 4 2019 på sidan 22