Kultur & nöje iTimrå 4 2022

Bugga loss i Parken

Text Dag Jonzon Foto Kenneth Zetterlund

Fler bilder:

Den kära Bergeforsparken. Känns den bekant? Vida känd i danskretsar och sen ett år tillbaka Joydancers nya hemmaarena efter alla år på Vivansborg. När klubben hade som flest medlemmar, innan pandemin, var medlemsantalet runt 180.

– Nu vill vi växa igen och locka nya danssugna till buggkurserna som drar i gång efter nyår på tisdag- och torsdagskvällar på Bergeforsparken. Det berättar Stefan Magnusson, en av eldsjälarna tillsammans med hustrun och instruktören Helen Magnusson. Hon är kvällens kursledare när Magasinet I Timrå är på besök.
– Bugg och framför allt dubbelbugg är bästa formen av motion och friskvård förutom glädjen röra sig till musik, säger Stefan, som själv blev fast för buggen när hans dotter föreslog att de skulle gå en kurs tillsammans. Ett lyckokast och bugga kan alla göra tillsammans. Det går lika bra att dansa med mormor, farmor som barn och barnbarn.
Eller som det står i kursbeskrivningen: Buggkurs för gammal och ung, stel som rörlig. Här övar du upp konditionen och har roligt tillsammans med oss. Förmodligen kan du inte hitta en roligare träningsform om du gillar att dansa! Joydancers bildades våren 2010 för att sprida en gladare bugg och mysigare foxtrot.

Artikeln publicerades i iTimrå 4 2022 på sidan 16