Kultur & nöje iTimrå 4 2020

Bengan lyste upp i höstrusket

En gråmulen söndag lockade en skylt vid Ljustorps Bygdegård, här inne spelar just nu Bengan Janson Trio. Vi gick in och träffade på tre arrangerande damer från Timrå Riksteaterförening.
– Gå in och lyssna, tyckte de!
Och det blev en trevlig konsert med sköna låtar. Allt blandat med trevligt söndagsmysigt mellansnack från dragspelaren Bengan som bjöd på glimtar ur sitt musikaliska liv. En skön mix av Swing, jazz och skillingtryck. Idel trallvänliga låtar av Svend Asmussen och ett upplyftande potpurri men dragspelsklassikern ”Viggen” som avslutning gjorde att publiken klappade i takt till sluttonerna.
Vad tyckte då några av publiken?

Isak Pettersson och Albin Sjöström ingår i ”Kultur Crew” som lär sig att arrangera evenemang. Plus att e serverar kaffe till besökarna.

Agneta och Love Bråding-Nilsson förlängde föregående kommentar med: Kanonbra! Love har förövrigt själv spelat dragspel med Bengan i Bjuråker en gång!

Magnus Skoglund och Birgit Dahlberg var även de kortfattade med omdömet och klämde i med ett BRA KONSERT! (Och de sjöng även med i några av låtarna.)

Monika Svelander och Bengt Bergman sammanfattade de bägge konserten med ett enda ord: Bra!

Artikeln publicerades i iTimrå 4 2020 på sidan 15