Hem & trädgård iTimrå 3 2020

Klart för 72 nya hem i Bergeforsen

Nu är det bäddat för nya bostäder i Berge­forsen. Kommunstyrelsen i Timrå klubbade nyligen igenom planerna för 72 nya hyreslägenheter på Blomkålsgatan/Kålrotsgatan.

ILLUSTRATION ARKITEKT ROLF BERGSTEN OCH ACASA BOSTAD AB

Företaget som nu får ensamrätt att arbeta vidare med planeringen av byggprojektet och ett kommande köp av marken är Acasa Bostad AB. Trots coronapandemin befinner sig delar av Timrå i en expansiv fas, vilket Acasa har uppmärksammat.
– Genom våra medarbetare har vi fått upp ögonen för den här regionen och vi ser att det finns ett behov i Timrå av det vi kan erbjuda och det här är mycket glädjande för oss, säger Matz D Edlund, partner, Acasa Bostad. Vi tror att det finns en stor målgrupp som vill bo i en ny och modern bostad och bostadshusen kommer att ha hiss, något som vi vet saknas i många bostadshus i Timrå idag.
Planen är att producera en-, tre-, och fyrarumslägenheter. Månadshyran för en trerumslägenhet eller fyrarumslägenhet kommer att ligga mellan 7650 kronor och 8500 kronor i månaden.
De nya bostäderna kommer att byggas i trä – något som ligger helt i linje med den trähusstrategi som kommunfullmäktige antog 2019 i syfte att främja ett hållbart byggande.
Beräknad byggstart för de nya hyreslägenheterna är 2021. Inflyttning är planerad till första kvartalet 2022.

Artikeln publicerades i iTimrå 3 2020 på sidan 9